Masseur

Mijn naam is Leo de Munk (1946).

Na het volgen van een basisopleiding ontspanningsmassage en verschillende workshops geef ik al ruim 30 jaar ontspanningsmassages.

Bij het opleidingsinstituut Qing Bai te Nijmegen heb ik een meerjarige opleiding gevolgd voor shiatsu-massage (drukpunten massage).  In 2004  heb ik deze met succes afgerond. Een paar jaar later heb ik de basiscursus  triggerpoint-therapie gedaan. Een behandelvorm die zich specifiek richt op pijnpunten (‘knopen’) om deze met behulp van gerichte ademhaling te verminderen en klachten op te lossen.

In de periode daarna heb ik enkele workshops gevolgd om te leren hoe met klankschalen om te gaan. Ook tijdens een massage kunnen klankschalen worden gebruikt.

In het afgelopen jaar heb ik me toegelegd op Lomi Lomi massage, een massagevorm waar veel olie bij wordt gebruikt. Ik heb daar zelf bijzonder positieve ervaringen mee opgedaan en wil nu ook anderen hier van laten genieten.

Om mijn ervaring en kennis verder op peil te houden laat ik me  regelmatig door andere masseurs behandelen. Dan ervaar ik tegelijk hoe heerlijk het is om gemasseerd te worden.

Al meerdere jaren volg ik yoga-lessen bij Ellen Visser: Critical Alignment Yoga. Een waardevolle aanvulling voor mijn werkzaamheden als masseur. (Zie www.studio-elvi.nl)

Het geven van een massage is voor mij een ontspannende bezigheid en geeft me bovendien positieve energie. Door deze ervaringen blijft het masseren in al zijn verscheidenheid  heel inspirerend om te doen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.