Shiatsu / Ontspanningsmassage

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk geven met de vingers’ en komt voort uit een oude Chinese (geneeskundige) traditie. Volgens deze Chinese Geneeswijze worden klachten veroorzaakt door een disbalans van de energie in lichaam en geest. Shiatsu is een holistische behandelwijze. Dat betekent dat de mens als één geheel wordt gezien: lichaam en geest. Door met vingers of handen druk uit te oefenen op energiebanen (meridianen) en specifieke punten, wordt het lichaam gestimuleerd om zich te ontspannen en evenwicht te brengen in de verstoorde energieverdeling.

In de traditionele Chinese geneeswijze wordt de energie die door de meridianen stroomt aangeduid met het begrip ‘qi’. Als de qi onvoldoende stroomt, kunnen blokkades ontstaan met diverse klachten als gevolg. Door shiatsu kan een blokkade worden opgeheven en de qi weer vrij gaan stromen. Tijdens deze massages wordt tevens gebruik gemaakt van etherische oliën, zoals lavendel.

Een shiatsu-massage is primair bedoeld om een diepe ontspanning teweeg te brengen en daardoor bij te dragen aan het bevorderen van de (energie)balans in lichaam en geest, het stimuleren van de vitaliteit en het voorkomen van klachten.

Tijdens een shiatsu-massage komen de belangrijkste energiebanen en specifieke drukpunten aan bod. Naast de ontspannende werking, zullen lichte klachten (bijv. aan schouders en nek, rug of benen) verminderen of verdwijnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.