Klankschalen

Tijdens een massage kan ik ook gebruik maken van een klankschaal.

Klankschalen zijn kommen gemaakt uit een combinatie van metalen. Klankschalen worden van oorsprong gebruikt als eetkommen, slaginstrumenten en offerschalen. Klankschalen komen uit Tibet, Nepal of India.

De klank en trilling van klankschalen hebben een bijzondere werking. Dit gebeurt omdat de trillingen het vocht dat in alle lichaamscellen zit in beweging brengt.  Dit brengt je in een nog diepere ontspanning. De trillingen van een klankschaal kun je door je hele lichaam voelen, maar voor iedereen is dat anders.

Het gebruik van een klankschaal is voor mij alleen ondersteunend. De schaal wordt geplaatst op het deel van het lichaam dat extra aandacht verdient, zoals bovenrug, onderrug, bekken of buik. De klankschaal wordt aangeslagen en de trillingen zijn voelbaar en de klank is hoorbaar.

Als iemand een volledige klankschalenmassage wil ontvangen met gebruik van gongs, diverse soorten klankschalen en klankklokjes, ga dan naar de site van Hetty Kortekaas: www.natuurgeneeskundigtherapeut.nl. Uit eigen ervaring weet ik dat zij in staat is om op deze manier een diepe ontspanning teweeg te brengen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.